Superenkelt regnskap for små bedrifter

Giverglede i koronatider

Hvor mye skal til for å gjøre en forskjell? I år, som i fjor, bestemte vi oss for å kjøpe julegaver til alle i Fiken fra dere – kundene våre. I fjor tenkte vi at dette var en hyggelig måte å komme i kontakt med dere på. I år føltes det som en viktig handling.

Bilde som viser julegavene Fiken kjøpte fra kundene sine i 2019.
God jul anno 2019.

2020: Året det var så bratt

Covid-19 rammer, og har rammet, alt og alle – næringslivet og privatlivet; Norwegian oppe i skyene og de små enkeltpersonsforetakene nede på landjorda; familien i stua og kollegaene på hjemmekontoret. Alle restriksjonene setter vår tilpassninsgdyktighet og tålmodighet på tidenes prøve. Vaksiner er på vei, men ingen vet ennå når dette skal ende.

Dagen etter at Norge stengte ned for første gang, la vi ut denne meldingen:

Skjermbilde som viser Fikens Instagram-innlegg om covid 19.
13. mars: Siste dag på kontoret.

I etterpåklokskapens lys virker dette innlegget ganske så naivt, men de færreste klarte da å gjette seg til hvordan resten av året kom til å se ut. Vi klarte for eksempel ikke forutse at vi i desember skulle sykle rundt for å levere julekaffe til kollegaer på tvunget-hjemmekontor:

Fotografi som viser tre Fiken-ansatte som deler ut gaver
Hold avstanden og takk nissen!

Eller at det skulle bli nødvendig å skrive en helt ny underavdeling av hjelpeartikler:

Skjermbilde fra Fiken som viser relevante hjelpeartikler om korona-situasjonen
Søk og få korona-hjelp i Fiken.

Og kanskje er det naivt å tro at det å kjøpe julegaver fra våre kunder skal utgjøre en forskjell, men vi tenker altså at det er verdt et forsøk:

Skjermbilde som viser Facebook-innlegg hvor vi etterlyser forslag til gaver vi kan kjøpe fra kundene våre
2020: Forslagene var mange, og forslagene var gode!

I år, som i fjor, var responsen fantastisk – med hauger av gode gave-alternativer. Etter å ha gått gjennom alle forslagene som kom inn, endte vi i år opp med å kjøpe:

Ó glede: Julegaver fra ende til annen!

50 000 x God jul og godt nyttår!

I løpet av 2021 kommer vi sannsynligvis til å runde 50 000 kunder. Vi drømte selvfølgelig om denne responsen da vi startet Fiken for snart sju år siden, men at den faktisk har gått i oppfyllelse... Det er nesten ikke til å tro.

Grunnen til at drømmen faktisk har gjort det, tror vi er enkel: Vi har klart å holde på den ene, rene målsettingen vi startet med:

  • Å gjøre regnskapsføring enkelt for alle de små bedriftene som ønsker å fikse regnskapet selv.

Vi er, og har alltid vært, brukerstyrt: Er det noe du savner eller ønsker deg, eller noe du vil forandre med Fiken som du tror vil gagne mange – ja, da vil vi høre fra deg. Send gjerne oss en e-post på kontakt@fiken.no, eller skriv til oss på Trello.

I begynnelsen av mars flyttet vi inn i nye lokaler – der fikk vi ikke boltre oss særlig lenge.

Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nyttår, og gleder oss veldig til høre fra dere i året som kommer.

PS: Hvis dere har lyst til å bli litt bedre kjent med én av kundene våre, kan dere lese vår samtale med Katarina Caspersen her (vi kjøpte julegaver av henne i fjor). Her forteller hun om sitt spennende arbeid, gir råd til andre som driver for seg selv, og sier: «Ofte får jeg bare en kjempestor lykkefølelse i hverdagen!»

Skrevet av

Bendik Gill Bakken
Author image

Medgründer og daglig leder i Fiken. Liker enkle ting som entrepenørskap og regnskap.

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Personvern og informasjonskapsler Bærekraftsrapport