Superenkelt regnskap for små bedrifter

Derfor er det trygt å føre regnskapet selv i Fiken

Setter du deg inn i det grunnleggende, så er det trygt å føre ditt eget regnskap. Dette gjelder både små, mellomstore og ganske så store bedrifter. Fiken har for eksempel over 50 ansatte, og alle sammen, uansett bakgrunn og ferdighetsnivå, fører Fikens regnskap (i Fiken, så klart).

Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.

Fiken har lengst erfaring med den nye skattemeldingen

Jeg har fagansvaret for skattemeldingen i Fiken, og vi var tidlig ute med å støtte den nye typen skattemelding, som det nå blir obligatorisk å bruke for alle foretak. Fordi Fiken er det regnskaprogrammet som har håndtert klart flest skattemeldinger av den nye typen, ligger vi et hestehode foran de fleste andre systemene (også her).

Skjermbilde av anmeldelse som anbefaler Fiken via Google Min Bedrift
«Fiken reddet meg i år igjen.»

At så mange av våre brukere allerede har levert den nye skattemeldingen gjennom Fiken gjør at vi kan bruke mer tid på å finpusse løsningen, slik at det blir enda enklere å levere. Med flere smarte kontroller og sjekker sikrer vi at alt blir riktig, slik at du kan være trygg på at informasjonen du leverer fra deg er korrekt.

Bare i 2023 leverte over 40 000 foretak den nye typen skattemelding via Fiken. Og siden det er mulig å se på skattemeldingen som målet for regnskapet, er det selvfølgelig helt essensielt at den er enkel og intuitiv.

Skjermbilde av anmeldelse som anbefaler Fiken via Google Min Bedrift
Fiken sørger for at regnskapet blir riktig.

Men det som faktisk er enda viktigere, er at veien frem til skattemeldingen er enkel, oversiktlig og trygg. Med andre ord: Det er viktig at den daglige, ukentlige og månedlige regnskapsføringen går på skinner. Spørsmålet blir da kanskje:

Hvorfor er det trygt å føre regnskapet selv i Fiken

Å føre regnskapet selv i Fiken er trygt fordi vi hjelper deg og passer på deg. Ikke bare kommer vi med automatiske forslag til hvordan du skal registrere dine kjøp og salg, men vi:

  • Kommer med advarsler når vi tror du er i ferd med å gjøre noe feil (prøver å få mva-fradrag på mat, for eksempel).
  • Minner deg på fristene dine (så du ikke får bøter og blir hengende etter).
  • Kontrollerer skattemeldingen din og passer på at riktig informasjon havner på riktig sted.
  • Svarer deg raskt, på et språk du forstår, når du kontakter vår kundestøtte (send oss gjerne en e-post på kontakt@fiken.no).

Her ser du for eksempel sjekklisten de med enkeltpersonforetak klikker seg gjennom før de kommer til levering av skattemeldingen i Fiken. I skattemeldingen kommer det altså “små oppgaver” som må utføres før skattemeldingen kan sendes inn.

Disse oppgavene er skreddersydd til selskapets aktivitet, næring og innhold i regnskapet. Alt dette gjør vi for å hjelpe deg til å få inn all relevant informasjon og å hindre feil i skattegrunnlag og skjemaer som sendes til Skatteetaten.

Skjermbilde fra Fiken som viser kontrollpunkter i skattemeldingen
Kontrollpunkter skreddersydd til selskapets aktivitet, næring og regnskapet.

Men er det virkelig trygt å føre regnskapet selv

Det er naturligvis vanskelig å komme med absolutte sannheter når det kommer til tryggheten ved å føre sitt eget regnskap. Man kan hevde at det er litt som å spørre: Men er det virkelig trygt å kjøre bil?

Ja, det er trygt å kjøre bil så fremt du har førerkort og holder deg på riktig side av veien/reglene – så lenge du har med deg hodet.

Med dette mener jeg: Det er ikke alle som har tid, lyst eller interesse av å føre sitt eget regnskap, og de bør ikke føre sitt eget regnskap. De bør sette det bort helt, eller i hvert fall få hjelp av en regnskapsfører.

Det er mange regnskapsførere som bruker Fiken, men flertallet av de over 90 000 små og mellomstore foretakene som bruker Fiken, fører regnskapet selv. Den viktigste grunnen til dette går bra, tror jeg er:

De har lyst til å føre sitt eget regnskap, de er villig til å sette seg inn i det grunnleggende, og når de setter i gang, opplever de mestringsfølelse, og får en bedre forståelse av tallene sine, som igjen gjør igjen at de kan ta bedre beslutninger.

Med jevne mellomrom får vi tilbakemeldinger om at det nesten er gøy å føre regnskapet i Fiken – et utrolig kompliment! – men av og til ramler det inn enda hyggeligere konstateringer:

Skjermbilde av anmeldelse som anbefaler Fiken via Google Min Bedrift
«Fiken er enkelt, intuitivt og rett og slett morsomt å bruke.»

Som nevnt: Uansett om de har økonomi- eller frisørutdanning, fører alle ansatte i Fiken regnskapet til Fiken. Vi mener at selv større foretak fint kan klare å føre regnskapet selv, og derfor er det viktig at våre ansatte får føre regnskapet til Fiken. En stor bonus ved dette, i tillegg til reell erfaring med bruk av Fiken, er at de som gjør regnskapet ofte kommer med veldig gode innspill til forbedringer av programmet.

Føre regnskap selv

Om du usikker på om du kan eller bør føre regnskapet selv: Send oss gjerne en e-post på kontakt@fiken.no, med litt informasjon om foretaket ditt, så kan vi se på det, og gjøre en vurdering sammen.

Trygghet i Fiken: Personvern og kryptering

Som et vedlegg til brukeravtalen vår (du må være innlogget i Fiken for å lese den) har vi en Databehandleravtale, som regulerer hvordan vi som leverandør skal behandle og forvalte personopplysninger på vegne av deg som kunde.

Når det gjelder den tekniske tryggheten: Vi tar backup av all data til tre forskjellige steder og alt er naturligvis kryptert. Vi er like opptatt av datasikkerhet som deg, så dersom det er noe du lurer på angående dette: Ikke nøl med å kontakte oss på kontakt@fiken.no.

Fikens brukere om trygg regnskapsføring

Vi kan selvfølgelig hevde at det er enkelt og trygt å føre regnskap i Fiken til vi blir blå i trynet. Utfordringen med det, er at du som leser dette kan komme til å tenke:

«Ja, selvfølgelig sier dere det. Det vil jo at så mange som mulig skal bruke programmet.»

Og det er helt sant. Det vil vi, men vi har også tusenvis av kunder i ryggen, og de bekrefter at det vi sier er sant. Men heller enn å feste din lit til oss, hør hva de sier. Dette sju utvalgte anmeldelser av over 1000 tilbakemeldinger vi har fått på Google Min Bedrift – hvor vi har 4,9 av 5 i snitt.

Skjermbilde av fem anmeldelser som anbefaler Fiken via Google Min Bedrift
Trygg - tryggere – Fiken!

Trygghet er med andre ord en gjenganger i tilbakemeldingene vi får fra våre svært fornøyde brukere. Får du lyst til å teste Fiken selv?

Å gjøre regnskapet selv har aldri vært enklere!

Fiken er superenkelt å bruke: Send faktura, hold styr på kvitteringene, bli varslet om frister og rapporter til Skatteteaten. Fiken hjelper deg slik at det blir riktig på første forsøk.

Prøv Fiken gratis i 30 dager!

Vanlige spørsmål om å føre regnskapet selv

Disse tre spørsmålene spør i prinsippet om det samme, men vi har sett at de blir spurt igjen og igjen, og vi lister dem derfor opp her, og svarer på dem som ett:

Er det lov å føre regnskap selv

Kan man føre sitt eget regnskap

Hvem har lov til å føre regnskap

Alle foretak har lov til, og kan, føre sitt eget regnskap. Det er finnes ingen bestemmelser som sier at regnskapet må føres av en statsautorisert regnskapsfører.

Regnskapet kan føres av eieren, daglig leder eller en av de andre ansatte. Dersom du derimot vil at noen utenfor bedriften skal føre regnskapet, må en statsautorisert regnskapsfører stå som oppdragsansvarlig.

Noe du lurer på om Fiken? Send oss en e-post på kontakt@fiken.no!

Skrevet av

Andreas
Author image

Fagkonsulent i Fiken, statsautorisert regnskapsfører og revisor. Mål om at Fiken-brukere ikke kjenner seg igjen i Albert Einsteins sitat: The hardest thing in the world to understand is the Income Tax

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Personvern og informasjonskapsler Bærekraftsrapport