Fiken + Altinn = Rask og enkel levering av oppgaver!

Espen Stokke

Altinn-mila: Du har sikkert kjent den på kroppen du også – den digitale utgaven av dørstokkmila. Det er svintungt å logge seg inn på Altinn, og det kan være svært vanskelig å orientere seg.

MEN: Ettersom vi har en direktekobling til Altinn, så kan du få oppgavene automatisk fylt ut og sendt inn – rett fra Fiken. Du registrerer kjøp og salg – vi fyller ut de knotete skjemaene.

Oppgaver for næringsdrivende: Dette kan du levere fra Fiken

Fra Fiken kan du lage og sende inn de vanligste oppgavene:

Mens du med næringsoppgaven går inn på Altinn for signere etter innsending, signerer du for A-melding og mva direkte fra Fiken.

Fiken gjør levering enkelt

Innlevering av alle oppgaver er altså basert på samme prinsipp, som for eksempel med mva: Når perioden du skal levere for er avsluttet, klikker du deg gjennom en enkel veiviser (under menyvalget Oversikt → Mva). Her gir Fiken deg en oversikt, og fordeler kjøp og salg på riktige poster – noe som kan se slik ut:

Skjermbilde som viser skattemelding for mva inne i Fiken
Oversikt over mva inne i Fiken.

Herfra oppretter du også skattemelding, og sender til Altinn:

Skjermbilde fra Fiken som viser de tre stegene i mva-innleveringen
Superenkel innlevering av mva-oppgave – rett fra Fiken til Altinn.

Etter at du har sendt oppgaven til Altinn, får du opp betalingsinformasjonen i Fiken – hva du skylder eller har til gode. Skylder du staten mva, gjør du utbetalingen i nettbanken din (eller sender rett fra Fiken, om du har bankintegrasjon), og registrerer innbetalingen i steg 3. Enkelt og greit!

Vi passer på deg – hva som skal leveres og når

Vi vet at det er mye å henge fingrene i når man driver en bedrift, og enkelte ting kan derfor gå i glemmeboken. Men frykt ikke: Vi passer på deg!

Skjermbilde fra Fiken som viser oversikt over frister
Vi passer på deg og fristene dine.

I tillegg til en oversikt som den over her (inne i Fiken), kan vi også sende deg påminnelser på e-post, og push-varsel i appen.

Skjermbilde som viser eksempel på på e-postpåminnelse om regnskapsfrist
Eksempel på på e-postpåminnelse.

I tillegg til frister minner vi deg også på andre ting vi tror du bør ta en ekstra kikk på, for eksempel ubehandlede faktuarer. Vi har for øvrig skrevet et eget innlegg om frister her.

Koble til og levere det som leveres skal

Å sette opp Altinn-tiIkoblingen er like enkelt som å bruk den til å levere oppgaver. I denne hjelpeartikkelen forklarer vi deg hvordan du gjør det i en video.

Og er det noe du lurer på – ikke nøl med å sende oss en e-post på kontakt@fiken.no.

Author image

Skrevet av

Espen Stokke

Jobber med ordlegging i Fiken. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Sulten på mer?

Legg inn e-posten din nedenfor, så får du beskjed når vi legger ut nye artikler om det å drive egen bedrift.