Kontohjelp.fiken.no

Bendik Gill Bakken

Brød skal i brødboksen, melk i kjøleskapet og is i fryseren. Men når du har kjøpt skanner, varmepumpe eller regnskapsprogram til den lille bedriften din – hvilken kostnadskonto skal disse føres på?

Forvirring rundt regnskapskontoer er et av de vanligste problemene vi får spørsmål om i Fiken. Vi skjønner det godt! Alt man kjøper, skal legges inn i regnskapet på en bestemt kostnadskonto, men av og til virker det som disse bevisst er gjort forvirrende.

6795 - Annen fremmed tjeneste, ikke oppgavepliktig. Hvorfor heter det ikke bare konsulenttjenester? 6510 - Håndverktøy, 6520 - Hjelpeverktøy eller 6530 - Spesialverktøy.  Seriøst?

Kjøp + riktig kostnadskonto = sant

I Fiken liker vi å kalle en spade for en spade. Og for deg som har en liten bedrift, burde det være så enkelt som å søke på det du har kjøpt, og deretter få opp riktig konto. Hvordan? Si hei til Kontohjelp – en gratistjeneste fra Fiken, for alle små bedrifter.

Du søker – vi foreslår kontoer!

Men hva betyr det?

Med Kontohjelp kan du søke på stikkord som er aktuelle for deg, for eksempel: "pc", "spade" eller "medlemskap", og basert på søkeordet får du opp kontoene disse kjøpene vanligvis føres på. Valg og tekster er også tilpasset selskapstypen din, og hvorvidt du er momsregistrert eller ikke.

Mva-registreret? Huk av.

Mer enn bare konto

I Kontohjelp får du i tillegg opp en beskrivelse av selve kostnadskontoen, og hvis det er noe spesielt du må ta hensyn til, så får du beskjed om det også. Hvis du for eksempel søker på "avis": Er det en avis som leveres hjem til de ansatte, som en frynsegode i arbeidsforholdet? Eller er det snakk om et avisabonnement for kontoret? Med Kontohjelp får du også mye informasjonen om hva du kan trekke fra, om spesielle satser og om regler og retningslinjer. Pluss linker til relevant inforamasjon som vi tror er nyttige for deg som driver en liten bedrift.

Kontohjelp gir deg mye relevant informasjon.

Jeg finner ingen konto som stemmer?!

Til daglig lager vi regnskapsprogrammet Fiken, og vi støtter og veileder våre kunder. Vi jobber mye med tekster og søkeord for Kontohjelp, og basert på hundretusener av reelle søk og spørsmål, har vi forsøkt å tilpasse denne tjenesten slik at den forenkler hverdag din. Det er imidlertid alltid rom for forbedring, og dette er en jobb som aldri blir helt ferdig. Om du ser noe som mangler eller kunne vært bedre, setter vi stor pris på en tilbakemelding. Dette vil gjøre hverdagen for andre små der ute litt enklere!

Hvorfor gratis?

Fordi vi rett og slett kjenner oss igjen i denne typen problemstillinger, og har lyst til å hjelpe de små bedrfitene der ute. Naturligvis håper vi at du også vil teste regnskapsprogrammet vårt, men først og fremst synes vi det er stas at Kontohjelp lar små bedrifter hjelpe både seg selv og hverandre. Har du ideer til andre nyttige tjenester vi kan lage? Vi hører gjerne fra deg!

Author image

Skrevet av

Bendik Gill Bakken

Medgründer og daglig leder i Fiken. Liker enkle ting som entrepenørskap og regnskap.

Sulten på mer?

Legg inn e-posten din nedenfor, så får du beskjed når vi legger ut nye artikler om det å drive egen bedrift.