Superenkelt regnskap for små bedrifter

Hva består Fikens fundament av? Regnskapsførere.

Det visste du kanskje ikke – at absolutt alle i Fiken er regnskapsførere? Slik er det faktisk. Det ligger som en usynlig klausul i stillingsbeskrivelsene våre: Her på bruket deler vi på godene og gledene, og derfor rullerer vi på regnskapspliktene.

Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.
Skjermbilde som viser oversikt over månedens regnskapsfører i Fiken
Ingen fare – alle får gjøre regnskapet!

Selv om det er sant – deling av goder og gleder – så er det to andre hovedgrunner til at vi rullerer på å føre Fikens regnskap:

  1. For å forstå kundenes hverdag og stå i deres sko: Slik forstår vi hvor eventuelle gnagsår kan oppstå, og hvordan veien videre kan gjøres enda enklere. Mange forbedringer i Fiken har skjedd etter at en ansatt har ført regnskapet og sagt: «Kanskje dette kunne vært forandret til...», «Burde vi ikke heller...», eller: «Hva om vi...»
  2. Det skaper tillit: Regnskapet er som regel noe et fåtall i bedriften har innsikt i og tilgang til. Slik er det ikke Fiken. Her har alle tilgang til alt. Du kan altså (i teorien) snike på din kollegas lønn, og gi deg selv en saftig bonus (dog ikke en anbefalt, langsiktig strategi).

Det er det heller ingen som gjør – selvfølgelig – av den enkle grunn at:

Hvis du gir ansatte ansvar, tillit og frihet, vil 9 av 10 leve opp til.

Friheten til å skape

Dette inngår i fundamentet Fiken er bygget på: Frihet til å skape. Vi er hellig overbevist om at jobben bør tilpasse seg de ansattes styrker – ikke omvendt. Hvorfor?

Fordi ansatte som gjør det de er best på gleder seg til å gå på jobb, og når de ansatte har det gøy på jobb gagner det både kollegaer og Fikens brukere.

Synes du frihet til å skape krasjer med pålagt regnskapsførerplikt? Bokfør det under: Aldri en regel uten et ørlite unntak. Og tro det eller ei: De aller fleste synes det er gøy å få prøve seg i denne rollen.

I toppform året rundt

På sett og vis kan du koble rulleringen av regnskapsføringen i Fiken til fellestreningene våre. Det holder oss i god (regnskaps)form hele (regnskaps)året: Klare til dyst fra moms i januar, via næringsoppgave i mai, til lagertelling i desember.

Fotografi av Fiken-ansatte som trener.
Sunn tallforståelse i sunne kropper.

Fikens fundament består faktisk av regnskapsførere på en annen, akkurat like viktig måte også: De over 75 000 foretakene som gjør sitt eget regnskap i Fiken. Fiken finnes for at disse skal kunne føre regnskapet sitt så raskt, enkelt og smertefritt som mulig.

Derfor: Er det noe du lurer på når det gjelder Fiken – enten som arbeidsplass eller regnskasprogram – send oss gjerne en e-post på kontakt@fiken.no. Vi blir like glade for både ris og ros. Nesten.

En avsluttende påstand

Du har ikke opplevd den reneste blandingen av pur glede og lettelse før du har avstemt en konto og stirret de grønne nullene i gråøyet.

Skjermbilde som viser avstemt konto som går i null
Skjønne, grønne nuller er en fryd for øyet.

Mer lesestoff

Skrevet av

Espen
Author image

Jobber med ordlegging i Fiken. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Personvern og informasjonskapsler Bærekraftsrapport