Superenkelt regnskap for små bedrifter

Support i særklasse

Ingen har noen gang sluttet på kundestøtte i Fiken. Alle som har begynt hos oss er her fremdeles. Det gjør oss stolte og glade, for det betyr at:

  • Våre ansatte trives (særdeles godt).
  • Sjansen er stor for at fremtidige ansatte også vil trives.

Da vi nylig utlyste ledige stillinger, fikk vi nesten 400 søknader. Det er altså ingenting å si på interessen, og for å gi dere et inntrykk av hvordan det er å arbeide på support hos oss, har vi slått av en prat med Kjartan. Han har jobbet her siden begynnelsen, i 2014.

Fotografi av Kjartan, som er intervjuobjektet.
Kjartan i dyp konsentrasjon.

Hva er det beste med jobben din?

Jeg liker at jeg fortsatt blir utfordret faglig. Hver eneste dag får jeg en ny problemstilling jeg må løse. Det er selvfølgelig rutinearbeid også, men det dukker alltid opp noe nytt. Å flytte mange nuller for et stort selskap blir fort veldig teknisk, teoretisk og tørt. Derfor er det veldig kjekt at vi jobber med de minste selskapene. Å hjelpe en ny musiker med å levere sitt første regnskap, eller gi et lite familieforetak tips til hvordan de kan gjøre noe vanskelig lettere, er veldig tilfredsstillende.

Ellers setter jeg veldig stor pris på fleksibiliteten og friheten vi har i Fiken. Jeg kan rusle ned til kontoret i syv/ni tiden og jobbe lange dager av og til, og kortere dager når det passer seg. Det er ingen som forteller meg hva jeg skal gjøre til enhver tid. Vi blir heller enige om hva som er viktig og hvordan vi sammen skal fikse det.

Hva er de viktigste egenskapene for noen som skal jobbe med kundestøtte i Fiken?

Jeg tror mange av oss kunne vært lærere i et annet liv. Fagkunnskap er naturligvis viktig, men god kommunikasjon er enda viktigere. Du må kunne forklare en komplisert problemstilling som du har brukt flere år på å forstå, til en person som ikke visste om denne problemstillingen i går.

I tillegg til gode pedagogiske evner, så er lysten til å hjelpe andre, og gleden ved å gjøre det, helt avgjørende. Regnskapsferdigheter og -forståelse kan du alltids lære hos oss, men lysten til å hjelpe andre må være der fra før.

Vi bryr oss, og vil gi kundene best mulig hjelp og støtte. Her tar jeg sjansen på å skyte inn litt 'snikskryt': Jeg tror de setter pris på oss også, siden vi har 4,9 av 5 i rating på Google Min Bedrift (basert på over 1000 anmeldelser).

Fotografi av tre Fiken-ansatte som gjør support fra syden.
Kundestøtte på Workation – vår årlige tur.

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Jeg er heldig som kan gå til kontoret, det er jo er veldig flott i disse dager. Første stopp er alltid kaffemaskinen. Andre stopp er en time med de litt særere sakene fra kunder på e-post. Kanskje en kunde ønsker å diskutere hva som er forskjellen mellom regnskapsmessig og skattemessig avskrivning på aktiverte eiendeler ved overgangen til Fiken? Da er det min tur til å skinne!

Ellers er mye opplæring: Diskusjoner med nye (og gamle) kollegaer om hvordan vi best kan hjelpe en spesifikk kunde, eller gjøre Fiken bedre slik at neste kunde slipper å spørre oss.

Og det dukker alltids opp noe nytt. Kanskje sender Skatteetaten ut et brev som kundene våre ikke forstår. Da prøver jeg å oversette det til forståelig norsk for dem. Kanskje holder jeg et webinar og live-kurs (ikke nå, riktignok, i disse korona-tider). Og så kanskje en ny time med e-poster.

Det siste halvåret har jeg brukt mye tid på å sette meg inn i myndighetenes regler (og regelendringer) i forbindelse med korona-pandemien: Svare kunder om det de lurer på, lage nye hjelpeartikler om dette og komme med tips til utviklerne om hvordan vi kan få inn de nye koronareglene i Fiken.

Fotografi som utsikt ned på Karl Johan fra Fikens kontor, og et annet fotografi som viser bilde av en mikrofon på ett av webinar-kontorene.
Utsikt til Karl Johan, og et utsnitt av webinar-rommet.

Jobber alle på support med de samme oppgavene?

Alle på support jobber direkte mot kundene. Men vi jobber alle litt forskjellig. Noen av oss nerder seg inn på sære regnskapsproblemer, andre liker å holde webinarer, skive hjelpeartikler eller lage videoer.

Chat og førstelinje på e-post er våre viktigste områder, der vi hjelper kundene mest. Og der har vi flest som jobber.

Regnskap kan jo være veldig komplisert. Er det virkelig forsvarlig for alle disse gründerne å føre sitt eget regnskap?

Ja! Jeg liker å sammenligne det med å kjøre bil. Alle kan lære å kjøre bil. Når du vet hvordan du skal kjøre bil, så er det kjempelett. Det er bare å sette seg bak rattet og kjøre, du tenker knapt over hvordan. Noen synes til og med at det er gøy.

Men for å bli god, må du en gang ha lært hvordan du skal gjøre det. Det er derfor vi har support, slik at du kan lære hvordan du skal gjøre det. De fleste synes opplæringen går veldig enkelt og raskt, noen sliter med en detalj her og der. Og noen veldig, veldig få bør aldri kjøre bil og heller betale for en taxi.

Foto av Fiken-ansatt som jobber på support.
Bjørnar er vossing, musiker og nyansatt på support.

Er det mulig å si noe om hva som kjennetegner kollegaene dine – både som enkeltpersoner og som gruppe?

De fleste i Fiken har et lite foretak som de steller litt på med ved siden av jobben. Vi er alle gründere. Vi er nok også litt nerdete. Godtestopp-klubben (med unntak for hånd-is), push-meldinger på telefonen når kaffen er klar og Dymo-frie soner hjelper nok ikke på dette inntrykket.

Men Fiken er også den mest seriøse arbeidsplassen jeg noen gang har vært en del av. Det er fantastisk dyktige folk på kontoret, og vi forventer mye av hverandre. Når vi jobber, så jobber vi. Kundene skal ha svar fort. Og Fiken skal bli bedre.

Hva tror du er årsaken til at så mange har lyst til å jobbe med kundestøtte hos oss?

Jeg tror folk ser Fiken for hva det er: En plass der du kan jobbe fritt med dyktige medarbeidere, og faktisk hjelpe kundene. Men også en plass der det er rom for et liv utenfor jobben.

Fotografi av fire Fiken-ansatte som spiser lunsj på Aker Brygge.
En pause fra det daglige arbeidslivet: Lunsj under åpen himmel.

Skrevet av

Espen
Author image

Jobber med ordlegging i Fiken. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Personvern og informasjonskapsler Bærekraftsrapport