Superenkelt regnskap for små bedrifter

Hva er Folio?

Folio er en smart og enkel nettbank – fri for overraskende gebyrer og liten skrift. Folio er skreddersydd for små bedrifter og selvstendig næringsdrivende – akkurat som Fiken.

Regnskap kan helt enkelt ikke bli enkelt nok, synes vi, og derfor anbefaler vi deg å bytte til bedriftskonto fra Folio. Kobler du sammen Fiken og Folio, skjer veldig mye av regnskapet helt automatisk!

Med Folio får du en bruker­vennlig banktjeneste som gir deg oversikt og trygghet, slik at du kan fokusere på andre ting enn bank og regnskap.

Bedriftskonto fra Folio

Med Folio får du en enkel og oversiktlig bedriftskonto, uten bindingstid eller skjulte gebyrer. Koblingen til Fiken er gratis, og gjør at store deler av regnskapet går automatisk.

Folio er Fikens-brukernes favoritt!
Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.

Fem grunner til å velge bedriftskonto fra Folio

Enkel og oversiktlig nettbank – med eget bedriftskort

Når du bruker Folios bedriftskort sammen med appen, tar du bilde av kvitteringen og registrerer kjøpet direkte fra mobilen med det samme. Alt sendes automatisk til Fiken. Helt spesifikt:

 1. Du får et pling på mobilen når du bruker kortet
 2. Du trykker på varselet, velger kategori og legger til kvittering
 3. Ferdig!

Det dette betyr for deg som fører regnskap, er at du aldri trenger å fylle ut en reiseregning igjen – aldri mer stress med ansattutlegg og leting etter kvitteringer.

For deg som arbeidsgiver, betyr bedriftskortet at du slipper å mase på ansatte for å få kvitteringer (og de forsvinner ikke sammen med skattefradragene), og du slipper å styre med tilbake­betaling av utlegg.

Skjermbilde som viser hvordan brukergrensesnittet ser ut inne i Folio.
Slik ser det ut når du er inne i Folio.

Folio-kortet fungerer som et kontantkort, og kan ikke overtrekkes. Det er heller ikke mulig å ta ut penger med det. Daglig leder styrer beløpsgrense og har full kontroll på hvor pengene blir av.

Noen dager etter at du åpnet konto hos Folio, får du kortet i posten, med et brev som blant annet råder deg til følgende: Ikke bruk kortet til å kjøpe hundemat eller nye bukser (private utgifter) – bruk det til overtidsmat og jobbreiser. Da blir (arbeids)livet så mye enklere.

Den beste integrasjonen med Fiken

Fiken har jobbet tett med Folio for å lage den beste bankintegrasjonen vi noen gang har laget, og det går vi fått til: Folio er den banktjenesten Fiken-brukerne er mest fornøyd med:

Diagram som viser at Folio kom på førsteplass i Fikens bankundersøkelse
Resultatet av Fikens bankundersøkelse – gjennomført i desember 2022.

Ved å koble Fiken sammen med Folio sendes informasjon – data/transaksjoner/hendelser – både fra regnskapet til Folio og fra Folio til regnskapet, helt automatisk.

Dette forenkler både hverdagen din og regnskapsføringen som helhet (bankavstemmingen inkludert, som AS og andre selskaper er pålagt). Til selve regnskapsføringen bruker du vår funksjon som heter Banktransaksjoner.

Du kan også betale regninger og overføre penger direkte fra Fiken (uten å måtte gå via nettbanken), og du får push-varsling når de er kommet frem (det gjør de umiddelbart). I tillegg får du en oversikt over hvor mye penger du har på kontoen til enhver tid – direkte i Fiken.

Gebyrfri

Det du betaler for Folio, er den faste månedsprisen: 89 kr, 159 kr eller 359 kr – avhengig av hvilket abonnement du velger (hopp til avsnittet om Folios priser). Folio har ingen skjulte gebyrer eller bindingstid.

Sparekonto

Folio har tatt grep med hensyn til sparing for bedrifter: De aller fleste bedrifts­banker har veldig lav rente, men med spare­konto i Folio får du en rente som følger styringsrenta.

Mens vi er inne på kontoer: Folio har også skattetrekkskonto, som du er lovpålagt å ha dersom du har ansatte, eller betaler ut lønn til deg selv. Stor bonus: Hvis du kjører lønn fra Fiken og har integrasjon med Folio, skjer overføringen til skattetrekkskontoen automatisk! Vanligvis må du gjøre overføringen manuelt.

Trygg

Når du velger Folio som din bedriftskonto, får du en liten, tilpasningsdyktig, kundefokusert medspiller – med en veteran i ryggen: Sparebanken Vest. Du får med andre ord det beste fra begge verdener: Tryggheten fra en velrenommert institusjon (SPV), kombinert med en liten bedrifts vilje og evne til å utfordre markedet til kundens beste.

Det er altså Sparebanken Vest som passer på pengene dine, mens Folio passer på deg og bedrift din. Sparebanken Vest er medlem av Bankenes sikrings­fond, og er en av Norges største og eldste sparebanker. De leverer bank­tjenester til Folio, men du forholder deg bare til Folio.

Fotografi som viser Folios bedriftskort sammen med Fiken-figur.
Sitter du med det beste bedriftskortet på hånden?

Må jeg ha bedriftskonto

Har du et aksjeselskap, må du ha bedriftskonto. Har du et enkeltpersonforetak må du ikke ha det, men det er en stor fordel. Om du bruker din private bankkonto til selskapet ditt, er det en viss sjanse for at det er en stor bank, og store banker er ikke laget for små bedrifter. Med bedriftskonto hos Folio får du en konto som gir deg oversikt og kontroll over økonomien i selskapet ditt.

Hva er bedriftskonto?

En bedriftskonto er en bankkonto som kun brukes i foretaket ditt. Med en bedriftskonto vet du at alle inn- og utbetalinger hører til bedriften, og du blander ikke inn din privatøkonomi.

Grunnen til at enkeltpersonforetaket ikke ha bedriftskonto, er at ENK-et ditt per definisjon er en del av din privatøkonomi (i Skatteetatens øyne). Derfor spiller det ingen rolle for dem om du blander sammen din eventuelle lønnsinntekt fra et vanlig arbeidsforhold med inntekter fra enkeltpersonforetak ditt (så lenge du rapporterer inn inntekten og betaler skatten din).

Det finnes derimot klare fordeler med å skille mellom mellom din privatøkonomi og foretakets økonomi. Med en bedriftskonto blir det enklere å ha oversikt hva som hører til foretaket av inn- og utbetalinger, og det blir enklere å føre regnskapet.

Til forskjell fra en privatkonto, kan en bedriftskonto ofte kobles sammen med regnskapsprogrammet ditt, noe som virkelig kan forenkle regnskapet ditt.

Hva er bedriftsbank?

En bedriftsbank er en bank som tilbyr banktjenester tilpasset selskaper og næringsvirksomhet, f.eks. integrasjon med regnskapsprogrammer, bedriftslån og kassakreditt, og forskjellige typer investeringsprodukter, som f.eks. aksje- og fondshandel.

Slik bytter du til bedriftskonto i Folio

Du bytter til Folio ved å opprette en konto hos dem. Verre er det ikke. Det spiller ingen rolle når i regnskapsåret skifter banktjeneste. Det er bare å fortsette å føre regnskap som før – bare med ny konto. Det eneste du trenger for å skaffe deg konto hos Folio, er BankID.

Når du registrerer deg, sjekker Folio automatisk hvilke selskaper som er registrert på deg. Du bruker maks 10 minutter på bestillingen, og de fleste får bedriftskonto i løpet av et par dager – mange på dagen!

Når Folio-kontoen er åpnet, må du bare bytte ut det gamle kontonummeret med det nye. Husk på alle abonnementer, autotrekk, fakturaer og ikke minst Skatteetaten.

Det er en god idé å la den gamle kontoen stå åpen i ca. 1 til 2 måneder – i tilfelle du har glemt noe. Ofte tar det også en stund fra du endrer kontonummer til kundene får det med seg.

Husk også å tømme den gamle kontoen, for både penger og kontoutskrifter. Mange banker tar godt betalt for å hente ut ting etter at kontoen er avsluttet, sørg derfor for å hente ut alt før du avslutter kontoen.

Bedriftskonto fra Folio

Med Folio får du en enkel og oversiktlig bedriftskonto, uten bindingstid eller skjulte gebyrer. Koblingen til Fiken er gratis, og gjør at store deler av regnskapet går automatisk.

Folio er Fikens-brukernes favoritt!

Det er daglig leder som må signere for å få Folio i bedriften – ikke en regnskapsfører eller en ansatt. Hvem som skal administrere Folio i en bedrift med flere brukere, bestemmer daglig leder.

Slik setter du opp Folio med Fiken

Når du har opprettet Folio-kontoen din, er det såre enkelt å koble Fiken til Folio. Du går bare til Foretak → Abonnement/Moduler inne i Fiken, klikker på Bestill integrasjon under Bankintegrasjon, og søker etter/finner Folio.

Med Folio er integrasjonen aktiv på noen få minutter, mens for de andre bankene varierer ventetiden (det kan ta alt fra noen timer til én uke).

Hva koster Folio

Folio tilbyr tre forskjellige prisløsninger, som du kan se under her. Både Mini, Standard og Avansert inkluderer integrasjon med Fiken.

Mini koster 89 kr i måneden og inkluderer:

 • Gebyrfri bedrifts­konto, kort og bokføringsapp
 • Send bilag til regnskapet
 • Bestill kort til kolleger
 • Integrasjon med Fiken

Standard koster 159 kr i måneden og inkluderer:

 • Gebyrfri bedrifts­konto, kort og bokføringsapp
 • Send bilag til regnskapet
 • Bestill kort til kolleger
 • Integrasjon med Fiken
 • Motta betaling med KID og BankAxept
 • Lønn, skatte­trekkskonto

Avansert koster 359 kr i måneden og inkluderer:

 • Alt fra Mini og Standard
 • Betalings­integrasjoner via MPS (Nets) med en rekke regnskapsprogrammer og andre systemer
 • Mulighet til å gi så mange du vil full tilgang til driftskontoen

Tre spørsmål og tre svar om Folio

Vi vet at dette er tre ting mange lurer på om Folio, så da er det like greit å svare på det samlet.

Hvilken bank er Folio?

Folio er en bedriftskonto for små og mellomstore bedrifter – både enkeltpersonforetak og AS (aksjeselskap). På et ideologisk plan (hvis vi skal driste oss dit), er Folio en utfordrer-bank, med mål om å bli den største tilbyderen av bedriftskonto og tilhørende tjenester til små bedrifter i Norge.

Hvem eier Folio?

Folio eies av de ansatte og gründerne, som i ryggen har Sparebanken Vest, og et regnskapsprogram du muligens har hørt om: Fiken.

Hva betyr Foliokonto?

I denne artikkelen er en Folio-konto en bedriftskonto hos Folio, men mange bruker også foliokonto som synonym for brukskonto. Mer spesifikt kan foliokonto også vise til kontoer man bruker til å holde oversikt over transaksjoner og saldoer knyttet til bestemte områder av virksomheten. Dette kan for eksempel være inntekter, kostnader, eiendeler, gjeld eller egenkapital.

Folio, Fiken og din bedrift

Noe du lurer på om å bruke Folio sammen med Fiken? Send oss en e-post på kontakt@fiken.no, eller les mer hos Folio:

Bedriftskonto fra Folio

Med Folio får du en billig og enkel nettbank – som har den beste integrasjonen med Fiken!

Si ja til mer automatikk i regnskapet

Skrevet av

Magnus Joyce
Author image

Leder kundestøtte i Fiken. Innmari opptatt av fornøyde kunder og at vi skal klare å formidle regnskap på absolutt enklest mulig måte.

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Personvern og informasjonskapsler Bærekraftsrapport