Spar mye tid: Bruk KID og automatisk fakturaoppfølging

Espen Stokke

Vi begynner med essensen: KID er et nummer som kan forenkle arbeidshverdagen din. Når du sender ut en faktura med KID fra Fiken, så blir innbetalingen automatisk regnskapsført når kunden betaler.

Du slipper altså å lete i nettbanken, og registrere innbetalingen manuelt. På denne måten blir det langt enklere å ha kontroll på hvem som har betalt, og hvilke fakturaer som er utestående.

Luk ut menneskelige feil

Å registrere alle innbetalingene manuelt er ikke bare tidkrevende, men sjansen for at feil oppstår er også ganske stor – noe som igjen kan føre til merarbeid.

Så hvis spørsmålet er: «Hvorfor KID?» Så vil vi svare: Fordi alternativet kan vise seg å være den berømte nåla i høystakken: Er denne fakturaen betalt, og i så fall, av hvem?

Med KID finner du fram i en fei!

La oss si at datteren til oldemor Helga betaler regningene for henne, eller bestefar sponser barnebarnets svømmekurs og betaler: Det er omtrent umulig å finne ut hvem som har betalt – med mindre du er så heldig at de har oppgitt fakturanummeret ved betaling.

For man kan jo ha flere fakturaer med samme beløp, og den som står som betaler er ikke nødvendigvis den man har registrert som mottaker av fakturaen.

Med KID/OCR-avtale i Fiken slipper du altså denne problematikken: Du får daglig filer, som vi automatisk tolker og regnskapsfører for deg.

KID i Fiken.

Du kan – hvis du vil – gå inn å se detaljene for hver forsendelse. Men du trenger ikke det – dette går av seg selv.

Enda en fordel med KID: Automatisk fakturaoppfølging

Ja, sender du ut faktura med KID, så kan vi ta oss av fakturaoppfølgingen din. På denne måten sparer du både tid og energi: mindre å huske på – mer tid til annet arbeid. Du velger bare en av våre predefinerte planer, og vi tar oss av resten, helt automatisk (påminnelse, sms, inkasso):

Enkel fakturaoppfølging.

Gi kidden en sjanse

Tidligere var det slik at man måtte fylle ut mange skjemaer med et utall felter for å få KID på fakturaen. Slik er det ikke nå: Fiken er integrert med bankene, og du kan aktivere KID direkte fra oss. Dette gjør du gjennom å følge en enkel veiviser under menyvalget Annet -> OCR (KID-betalinger):

Enkel oppretting av KID-avtale.

Det er verdt å merke seg at bankene tar gebyr for innbetalinger via KID, og at denne prisen kan variere fra bank til bank. Fra vår side koster denne modulen 49,- pr. måned, og du betaler ingenting pr. innbetaling.

Det spiller ingen rolle om du har en OCR-avtale fra før, eller om du oppretter den for første gang i Fiken: Det er uansett fort gjort! Alle norske bedriftsnettbanker støtter OCR/KID, og vi (kunde)støtter deg: Lurer du på noe – send oss en epost på kontakt@fiken.no

Author image

Skrevet av

Espen Stokke

I disse artiklene gjør jeg komplisert terminologi forståelig, og regnskapsårets innleveringer håndterbare. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Sulten på mer?

Legg inn e-posten din nedenfor, så får du beskjed når vi legger ut nye artikler om det å drive egen bedrift.