Superenkelt regnskap for små bedrifter

Fiken + Vipps eFaktura = Sant og enkelt!

Enkelt for deg – praktisk og rask betaling for kunden: Send faktura fra Fiken rett inn i Vipps-appen!

Fotografi som mottatt Vipps eFaktura
Enkel godkjenning av regningen i Vipps-appen.

Denne måten å fakturere på fører altså til at kundene dine får faktura rett inn i Vipps-appen, samt som eFaktura i nettbanken.

Alle som har godkjent Vipps eFaktura (i Vipps-appen), og som bruker en bank med Vipps eFaktura-integrasjon, kan motta denne typen faktura. Fiken foreslår automatisk å sende faktura til Vipps eFaktura dersom kunden støtter dette.

Du sender eFaktura – kunden velger

Når er det størst sannsynlighet for at du betaler til rett tid?

  • Når du får faktura på e-post (som kommer sammen med de ti-talls andre mailene du får hver dag)?
  • Når du kan betale med ett tastetrykk på telefonen din?

Vi tror vi vet svaret, og sjansene er store for at det som gjelder for deg, også gjelder for dine kunder. I Fiken kan du sende en faktura på mange måter – e-post, EHF og brev, for å nevne noen.

Skjermbildet fra Fiken som viser valg a Vipps eFaktura
Vipps eFaktura sender du til privatpersoner (og Minni Mus), og 5 kr er den fulle og hele prisen.

Når du sender faktura via Vipps, havner den altså på to steder:

  • I appen – hvor den enkelt godkjennes
  • I nettbanken som e-faktura – hvor den like enkelt legges til forfall

Kunden kan da velge å betale med det samme, eller ved forfall, og får en fin, liten bonus: Beløp og KID-nummer er ferdigutfylt.

Forskjellen på 'vanlig Vipps' og Vipps eFaktura, er at sistnevnte nettopp er en faktura – med forfallsdato frem i tid. Og det gir jo mening: Man ber tross alt om betaling for en vare eller tjeneste – ikke om å få refundert utlegg for kinobilletter.

OBS: Det er kun fakturaer som kan sendes som Vipps eFaktura, ikke purringer eller kreditnotaer. Det er ikke mulig å sende vedlegg sammen med Vipps eFaktura.

Rett frem og raske penger!

Hva du trenger å gjøre for å kunne sende Vipps eFaktura? Ingenting! Fiken holder orden på om mottageren tar imot fakturaer via Vipps, og foreslår det automatisk for deg idet du skal sende ut fakturaen. Alt du trenger å gjøre, er å oppgi er kundens telefonnummer.

Og om du godtar datavask mot Vipps eFaktura, så vil Fiken i mange tilfeller også kunne finne telefonnummeret til kunden basert på navn, e-post og/eller adresse. Enkelt og greit – akkurat slik vi vil at regnskap skal være.

Andre nyttige artikler

Skrevet av

Anette Marie Haugestad
Author image

Hundegal og supportmedarbeider i Fiken. Motiveres av å forenkle hverdagen til norske bedrifter som hver dag jobber hardt for å få komme opp og frem!

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter