Fikens prosjektmodul: Oversiktelig og enkel

Espen Stokke

Ett prosjekt her, to prosjekter der – er det mange prosjekter som skal inn i regnskapet ditt? Vi gir deg redskapet du trenger for å ha full kontroll. Med Fikens prosjektmodul kan du:

  • Opprette så mange prosjekter du vil.
  • Legge til prosjekt på faktura.
  • Registrere kjøp på ett eller flere prosjekter.
  • Ta ut prosjektregnskap.
  • Knytte lønn til prosjekt.
  • Knytte timer til et prosjekt (med timeføringsmodulen).
Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.

Allsidig og enkel kontroll over prosjekter

Prosjekter i regnskapssammenheng er nyttig for mange; for de som er lovpålagt i bygg- og anlegg, de som skal søke om offentlige midler og de som bare vil ha bedre oversikt.

Fellesnevneren for de som bruker prosjektmodulen, er at de vil skille mellom prosjekter, og koble inntekter, utgifter og bevilgninger til enkeltprosjekter:

Oversikt over prosjekter.

Kjøp og salg i prosjektmodulen

Når du har opprettet et prosjekt, fungerer det som en merkelapp i regnskapet ditt, og du knytter enkelt denne merkelappen til kjøpene og salgene dine.

Her ser du for eksempel hvordan Oslo Skatehall er knyttet til en faktura – noe som gjør at denne inntekten knyttes til dette prosjektet i regnskapet:

Prosjekt knyttet til faktura.

Innledningsvis nevnte vi bygg og anlegg, og vi støtter alt det formelle for håndverkere – som jo er lovpålagt å føre prosjektregnskap. Dette innebærer: (1) Prosjektnummer på prosjektet og (2) At prosjekt-navnet er identifisert på fakturaen. Og som du nå har sett: dette går automatisk i prosjektmodulen vår:

All nøvendig informasjon på fakturaen.

Oversikt over prosjektet

Når du har knyttet kjøp og salg til et prosjekt, kan du senere be Fiken om å vise deg alle inntekter og utgifter med denne merkelappen: Enkelt, greit og oversiktlig:

Kjøp og salg knyttet til et prosjekt.

Og som du ser: Du kan også klikke deg videre til resultatregnskapet, hvor du får en mer detaljert oversikt. Har du for eksempel fått offentlig støtte til et arrangement eller prosjekt, så kan det være nødvendig å vise til dette:

Resultatregnskap på utvalgt prosjekt.

Her kan du velge prosjekt og avgrense periode, og får deretter en oversiktlig fremstilling av driftsinntekter og utgifter. Disse kan også eksporteres til Excel – hvis du skulle ha behov for å sende disse opplysningene fra deg.

På tilsvarende måte kan du også filtrere etter prosjekt på andre oversikter i Fiken (som saldobalanse, hovedbok og transaksjonsdetaljer) dersom du trenger flere detaljer.

Kort oppsummert

Denne modulen er et ypperlig verktøy for deg som ønsker å holde orden på, og ha oversikt over, utgifter og inntekter innad i ulike prosjekter.

Har du tekniske spørsmål, eller om praktisk bruk – sende oss gjerne en e-post på kontakt@fiken.no.


Author image

Skrevet av

Espen Stokke

Jobber med ordlegging i Fiken. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Sulten på mer?

Legg inn e-posten din nedenfor, så får du beskjed når vi legger ut nye artikler om det å drive egen bedrift.