Superenkelt regnskap for små bedrifter

Fikens prosjektmodul: Oversiktelig og enkel

Ett prosjekt her, to prosjekter der – er det mange prosjekter som skal inn i regnskapet ditt? Vi gir deg redskapet du trenger for å ha full kontroll.

Med Fikens prosjektmodul kan du:

  • Opprette så mange prosjekter du vil.
  • Legge til prosjekt på faktura.
  • Registrere kjøp på ett eller flere prosjekter.
  • Ta ut prosjektregnskap.
  • Knytte timer til et prosjekt (med timeføringsmodulen).
Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.

Allsidig og enkel kontroll over prosjekter

Prosjekter i regnskapssammenheng er nyttig for mange; for de som er lovpålagt i bygg- og anlegg, de som skal søke om offentlige midler og de som bare vil ha bedre oversikt.

Fellesnevneren for de som bruker prosjektmodulen, er at de vil skille mellom prosjekter, og koble inntekter, utgifter og bevilgninger til enkeltprosjekter:

Skjermbilde som viser oversikt over prosjekter inne i Fiken
Oversikt over prosjekter.

Kjøp og salg i prosjektmodulen

Når du har opprettet et prosjekt, fungerer det som en merkelapp i regnskapet ditt, og du knytter enkelt denne merkelappen til kjøpene og salgene dine.

Her ser du for eksempel hvordan Oslo Skatehall er knyttet til en faktura – noe som gjør at denne inntekten knyttes til dette prosjektet i regnskapet:

Skjermbilde fra Fiken som viser faktura knyttet til prosjekt
Prosjekt knyttet til faktura.

Innledningsvis nevnte vi bygg og anlegg, og vi støtter alt det formelle for håndverkere – som jo er lovpålagt å føre prosjektregnskap. Dette innebærer: (1) Prosjektnummer på prosjektet og (2) At prosjekt-navnet er identifisert på fakturaen. Og som du nå har sett: dette går automatisk i prosjektmodulen vår:

Skjermbilde av faktura som viser prosjektet som er tilknyttet
All nøvendig informasjon på fakturaen.

Oversikt over prosjektet

Når du har knyttet kjøp og salg til et prosjekt, kan du senere be Fiken om å vise deg alle inntekter og utgifter med denne merkelappen: Enkelt, greit og oversiktlig:

Skjermbilde som viser kjøp og salg knyttet til ett spesifikt prosjekt
Kjøp og salg knyttet til et prosjekt.

Og som du ser: Du kan også klikke deg videre til resultatregnskapet, hvor du får en mer detaljert oversikt. Har du for eksempel fått offentlig støtte til et arrangement eller prosjekt, så kan det være nødvendig å vise til dette:

Skjermbilde som viser resultatregnskap på utvalgt prosjekt
Resultatregnskap på utvalgt prosjekt.

Her kan du velge prosjekt og avgrense på periode, og får deretter en oversiktlig fremstilling av driftsinntekter og utgifter. Disse kan også eksporteres til Excel – hvis du skulle ha behov for å sende disse opplysningene fra deg.

På tilsvarende måte kan du også filtrere etter prosjekt på andre oversikter i Fiken (som saldobalanse, hovedbok og transaksjonsdetaljer) dersom du trenger flere detaljer.

Kort oppsummert

Denne modulen er et ypperlig verktøy for deg som ønsker å holde orden på, og ha oversikt over, utgifter og inntekter innad i ulike prosjekter.

Har du tekniske spørsmål, eller om praktisk bruk – sende oss gjerne en e-post på kontakt@fiken.no.

Skrevet av

Anette Marie Haugestad
Author image

Hundegal og supportmedarbeider i Fiken. Motiveres av å forenkle hverdagen til norske bedrifter som hver dag jobber hardt for å få komme opp og frem!

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter