Superenkelt regnskap for små bedrifter

Lønn gjort enkelt: Fikens komplette lønnssystem

Har du ansatte, så må du sannsynligvis utbetale lønn til disse – ellers kan det bli veldig dårlig stemning på arbeidsplassen. Fiken gjør alt som har med lønn å gjøre enkelt.

Innhold blir injisert her. Denne skal ikke vises.

Hva er lønn?

Lønn er godtgjørelsen ansatte får fra arbeidsgiver for utført arbeid. Lønn utbetales som oftest én gang i måneden, og er vanligvis basert på en avtalt fastlønn/grunnlønn eller timelønn, pluss eventuelle godtgjørelser og bonuser.

Lønn fra A til Å

Med Fikens lønnsmodul er lønnskjøringen gjort på noen få minutter. Du får oversikten du trenger, og denne modulen lar deg:

  • Laste ned skattekort
  • Sende inn A-melding
  • Sende ut lønnsslipper
  • Håndtere ansattutlegg
  • Betale skatt og arbeidsgiveravgift (du får betalingsinformasjon for skatt og arbeidsgiveravgift direkte inn i Fiken)

Men det aller beste – synes vi – er at regnskapsføringen skjer automatisk!

Automatisert lønn

Alt du trenger å gjøre for å kjøre lønn, er faktisk å legge inn den ansattes personalia og type lønn:

Skjermbilde fra Fiken som viser utfylling av personalia og valg av type lønn
Du legger enkelt inn personalia og type lønn.

Og opprette ny lønnsutbetaling. Deretter får du en oppsummering:

Skjermbilde fra Fiken som viser oversikt og oppsummering av lønnsutbetalingen
Oversikt og oppsummering av lønnsutbetalingen.

Hvis Lars har en fastlønn på 50 000 kroner, så kan du legge inn dette som en fast linje, og denne blir da med på hver månedslønn fremover. Det er også enkelt å legge til eventuelle overtidstimer.

Alle de vanligste lønnstypene ligger klare (fastlønn, timelønn, feriepenger, kjøregodtgjørelse, etc.), og er det blitt registrert utlegg på den ansatte, blir disse automatisk foreslått når du kjører lønn.

Hva er en lønnsslipp?

En lønnsslipp er en ansatts kvittering (dokumentasjon) for utført arbeid. For hver lønnsutbetaling får den ansatte en lønnsslipp hvor det spesifiseres hvor mye hen får utbetalt netto (etter skatt og eventuelle andre trekk), og hva bruttolønnen er (før skatt).

Lønnsslippen inneholder også informasjon om hvor mye feriepenger vedkommende har spart opp, og eventuell fordelsbeskatning. Det er ikke lov å utbetale lønn uten å gi den ansatte en lønnsslipp.

Fire enkle steg: Opprett, Altinn, lønnsslipper og registrer

Etter at du har opprettet en ny lønnsutbetaling, er du i prinsippet ferdig. Alt du skal gjøre nå, er å klikke deg gjennom vår enkle veiviser:

Skjermbilde fra Fiken som viser veiviser for innsending av a-melding og opprettelse av lønnsslipper
Klikk deg gjennom veiviseren.

Med hvert steg følger det en forklaring som er lett å følge. På et par minutter er du ferdig, og har sendt ut lønnsslipp til de ansatte på e-post, og registrert betalingene:

Skjermbilde som viser utsending av lønnsslipp
Og send ut lønnslippen.

Raskt og intuitivt

Når sant skal sies, så får vi få spørsmål og kundehenvendelser om denne modulen: Dette skyldes nok at den er svært intuitiv å bruke, og når du først har kjørt lønn én gang, så kan du gjøre det i blinde neste måned.

Skulle du ha noen spørsmål om lønnsmodulen, eller Fiken generelt,  så er det selvfølgelig bare å kontakte oss på kontakt@fiken.no. Vi vil gjerne hjelpe deg i gang med din første lønnsutbetaling!

Vi har også et gratis innføringskurs i lønn som du kan melde deg på her: Din første lønnsutbetaling. Her kan du se et opptak av det. Klikk her for å se en oversikt over alle hjelpeartikler om lønn i Fiken.

Andre nyttige artikler

Skrevet av

Kjartan Bærem
Author image

Kursansvarlig i Fiken, og daglig leder i konas lille selskap.

Superenkelt regnskap for små bedrifter

Med Fiken er det superenkelt for små bedrifter å gjøre regnskapet selv! Innleveringer til Skatteetaten og Altinn er gjort på et blunk, og vi passer på at regnskapet blir riktig.

Prøv Fiken gratis

Allerede registrert? Logg inn

Superenkelt regnskap for små bedrifter