Skal du betale ut lønn? Det er superenkelt i Fiken

Espen Stokke

Har du ansatte, så må du sannsynligvis utbetale lønn til disse – ellers kan det bli veldig dårlig stemning på arbeidsplassen.

Med Fikens lønnsmodul er lønnskjøringen gjort på noen få minutter. Du får oversikten du trenger, og med denne modulen kan du også:

  • Laste ned skattekort
  • Sende inn A-melding
  • Sende ut lønnsslipper
  • Håndtere ansattutlegg
  • Betale skatt og arbeidsgiveravgift (du får betalingsinformasjon for skatt og arbeidsgiveravgift direkte inn i Fiken)

Men det aller beste – synes vi – er at regnskapsføringen skjer automatisk!

Automatikk hele veien – fra lønnskjøring til regnskapsføring

Alt du trenger å gjøre for å kjøre lønn, er faktisk å legge inn den ansattes personalia og type lønn:

Du legger enkelt inn personalia og type lønn.

Og deretter opprette en ny lønnsutbetaling:

Oversikt over lønnsutbetalingen.

Hvis Lars har en fastlønn på 50 000 kroner, så kan du legge inn dette som en fast linje, og denne blir da med på hver månedslønn fremover. Det er også enkelt å legge til eventuelle overtidstimer.

Alle de vanligste lønnstypene ligger klare (fastlønn, timelønn, feriepenger, kjøregodtgjørelse, etc.), og er det blitt registrert utlegg på den ansatte, så blir disse automatisk foreslått når du kjører lønn.

Etter at du har opprettet en ny lønnsutbetaling, er du i prinsippet ferdig. Alt du skal gjøre nå, er å klikke deg gjennom vår enkle veiviser:

Klikk deg gjennom veiviseren.

Med hvert steg følger det en forklaring som er lett å følge. På et par minutter er du ferdig, og har sendt ut lønnsslipp til de ansatte på epost, og registrert betalingene:

Og send ut lønnslippen.

Enkel og intuitiv lønnsmodul!

Når sant skal sies, så får vi få spørsmål og kundehenvendelser om denne modulen: Dette skyldes nok at den er svært intuitiv å bruke, og når du først har kjørt lønn én gang, så kan du gjøre det i blinde neste måned.

Her kan du lese en hjelpeartikkel om lønnsmodulen, og skulle du ha noen spørsmål, så er det selvfølgelig bare å kontakte oss på kontakt@fiken.no – vi vil gjerne hjelpe deg i gang med din første lønnsutbetaling!

Author image

Skrevet av

Espen Stokke

I disse artiklene gjør jeg komplisert terminologi forståelig, og regnskapsårets innleveringer håndterbare. Favoritt Seinfeld-episode: The Sniffing Accountant.

Sulten på mer?

Legg inn e-posten din nedenfor, så får du beskjed når vi legger ut nye artikler om det å drive egen bedrift.